Regnmannens berättelser

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Var det då det hände? Det blev plötsligt alldeles tyst. Gatan var tom. Det fanns inga människor på trottoaren längre. Jag kunde inte se in i lägenheterna mittemot. Fönstren var som speglar. Det fanns bara jag och regnet."

Efter sin uppmärksammade debutbok Före sömnen [1984] återkommer Kjell Lindblad med en samling berättelser av samma suggestiva, förtätade slag. Han utvecklar sin egenart som prosaist med osviklig säkerhet: det enkla, precisa språket, den psykologiska blicken och med känslan, den högt uppdrivna känsligheten för tillvarons bräcklighet och gåtfullhet, och inte minst förmågan att med små medel skapa en intensiv inre dramatik som håller läsaren på helspänn.

Med Regnmannens berättelser bekräftar Kjell Lindblad sin position som en av de mest spännande unga prosaisterna just nu.

(baksidestext, Schildts, 1988)

Innehåll:

Regnmannen
Pistolen
Minnet
Uppbrott
Sommar
Tystnad
Dröm
Fastetid
Epilog
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

108

Förlag

Språk