Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Onkel Enoks hus

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Onkel Enoks hus är en roman som inte liknar något annat! Den handlar om Tobias Kraak som kommer cyklande till en gård i det flacka flodlandskapet i nordöstra Skåne och träffar släktingar han trodde var längesen döda och till sin häpnad också personer från andra sekler: kungarna Karl XII och Adolf Fredrik, dr Samuel Johnson från London och Sherlock Holmes. Det är en märklig konstellation, det blir dråpliga konfrontationer och roliga samtal med kulmination i ett kalas och en kalabalik. Värdparet på Kastanjegården är den avsuttne artillerikaptenen onkel Enok och hans rojalistiska svägerska faster Elisabeth. Till besökarna hör latinlektorn Petrus Guding och hans vackra dotter Rosalie, Tronpretendenten Olofsson och Silla-Ville jämte en del störande element från stans tidning och kulturmyndigheter.
Kulturhistoria och komedi blandas med avväpnande ironisk fräckhet och mjuk poesi i denna egensinniga och hammarlundska historia.
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
en okynnesroman
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
178
Språk