Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hjärtstenarna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En liten stad i södra England. Den unga studiebegåvningen Elvira drar sig de senaste årens kusliga händelser till minnes.
Fadern ville efter moderns död i cancer gifta om sig med Mary, men hon dödsstörtade från katedralen. Och han drevs av detta till någonting som måste vara självmord.
Vilken roll spelade Elvira i dessa händelser som slog sönder familjelyckan? Hon ser inte sig själv och sina handlingar riktigt klart i minnet. Men hon minns att hon var svartsjuk på Mary och att hon har gömt undan lite av insektutrotarens cyankalium.
Finns förklaringen kanske i de hemsökelser som traditionen förknippar med deras gamla hus? Elviras lillasyster Spinny hålls ju vaken om nätterna av skepnader och röster. Inte finns väl förklaringen hos den enfaldiga Spinny.

(text från bokomslaget)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

83

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör