Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Narva

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

År 1700 är Nara en lite men viktig handelsstad belägen längst mot öster i det svenska stormaktsväldet. Sedan ett par månader är staden omringad av en stark rysk armé. Än så länge har befästningarna hållit stånd mot ryssarnas stormningsförsök och hjälpen finns inom räckhåll. Karl XII:s armé är på väg längs Estlands höstleriga vägar. Bland soldaterna i Nerike-Värmlands regemente finns Klas Tidlös och Petter Rungren, båda enkla själar men med olika målsättning: den ene att bli rik, den andre att helt simpelt överleva.
Samtidigt sitter Peter Rosenthal. Kapten i svenska armén med goda lokalkunskaper då han är född och uppvuxen i trakten, inne i staden Narva med order att spionera på ryssarna och försöka förutse deras kommande strategi. Men hur gör man i en belägrad stad? Rosenthal fattar beslutet att ta hjälp utifrån. Något som kommer att visa sig bli ödesdigert...
Narva är en roman om det framgångsrika slaget, om livet i den belägrade staden och om några soldaters hårda liv, kamp och förhoppningar. Men det är också berättelsen om spelet i kulisserna. När slaget väl är vunnet – hur ska kriget då drivas vidare? Österut mot Ryssland eller söderut mot Polen? Det blir ett intrigspel på kunglig nivå där Peter Rosenthal spelar högt.
Björn Holm skildrar livfullt, spännande och högst personligt några enstaka gestalters äventyr under det stora nordiska kriget i 1700-talets början.
(Baksidestext)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

326

Språk