Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vinterhjärta

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I mitten av 1800-talet blomstrar handeln mellan Ryssland och Nordnorge. Arkhangelsk sjuder av aktivitet, och det är här som Vanda trampar ut barnskorna - den vackra, starka och självsvåldiga dottern till en fartygskapten. I sällskapslivet är hon omsvärmad av alla och är balernas prinsessa, men Vanda bryr sig inte om sådant. Inte förrän hon möter Hans Fredrik från Norge - och är villig att offra allt för hans skull. Det kunde inte bara vara tillfälligheter som ledde till att Hans Fredrik och Vanda, födda i två så olika världar, skulle träffa varandra på en bjudning i Arkhangelsk tidigt i december 1839. Det kunde inte bara vara tillfälligheter... När de två möttes, förändrade de varandras liv.
Ännu vet inte Vanda att kärlekens vägar kan vara minst lika törnbeströdda som underbara. Och ännu vet hon inte att de efter hand kommer att föra henne till Norge och till handelsstaden Tromsö... (Baksidestext)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Sparven kallade de henne som barn. Vanda var liten och lätt i kroppen och liksom sparven var hon överallt. Folk såg hennes långa, ljusa flätor svänga där de minst av allt väntade sig att hitta henne.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

332

Förlag

Språk