Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det brutna svärdet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Poul Andersons roman är en fantasi och en hjältesaga om den tid då gudar och jättar, alver och dvärgar vandrade på vår jord och då kampen mellan det goda och det onda böljade fram och åter genom dödligas och odödligas länder.
I centrum står Skafloc och Valgard: bortbytingar, varandras spegelbilder och samtidigt bundna till varandra. Skafloc, den ljuse, fostrad till man av alvfursten Imric, och Valgard, den märke, uppväxt bland människor men bestämd att vandra i de odödligas ekande skymning. Deras kamp är kampen mellan ljusets och mörkrets krafter, mellan hopp och undergång.

Poul Anderssons roman är en klassisk berättelse i samma tidlösa tradition som J R R Tolkiens väldiga epos om Härskarringen. Men det är inte något epigonarbete: Det brutna svärdet publicerades ursprungligen innan första volymen i Tolkiens trilogi ännu utgivits. Och där Tolkien hämtat sin inspiration i den germanska sagovärlden, möter oss i Det brutna svärdet hela den fornnordiska gudaväridens blåsiga köld och ekande storslagenhet.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en fantasi

Utgivningstid

Sidantal

229

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Första publikation

ja

Språk