Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Förbjudet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Prästdottern Frances Scott har/tvingats gifta in sig i en handelsfamilj. Hon är av adlig börd men bristen på pengar har tvingat henne att acceptera Josiah Coles frieri. Det är ett handelsavtal av förnuftsskäl: Josiah försörjer Frances och hennes adliga bakgrund ska ge Josiah viktiga affärskontakter.

När ett av Josiahs skepp går underblir Josiahs ekonomiska situation desperat. Han måste snabbt få inkomster och lockas in i den lukrativa slavhandeln, men när skeppet medslavarna äntligen anländer är slavarna i mycket dåligt skick. Då får Joslahs syster en idé. Bland Londonsaristokrater är det modernt att ha svarta tjänare och priserna är höga. Josiah ger genast Frances order om att lära de slavar som överlevt att tala engelska och uppträda civiliserat.

Frances har aldrig tidigare mött svarta människor. Mötet med slavarna blir en chock och hela hennes världssyn skakas i grunden. Hon passar inte in i köpmännens cyniska värld men har inte heller förstått hur skyddat hon hittills levt.

En av männen har ett fantastiskt språksinne och han och Frances får omedelbar kontakt. Men känslorna mellan dem är förbjudna. Frances lever på nåder i sin makes hem och slaven Mehuru är Josiahs egendom. Deras kärlek är dödsdömd.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

356

Förlag

Språk

Översättare