Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den osynlige älskaren

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Den osynlige älskaren handlar om statardottern Betty, snart sjutton år, som tjänar på en stor herrgård och som när hon över sommaren reser hem till sina föräldrar, bär på minnet av en skrattande ung man som hon träffat dagen före avresan. Minnet hjälper henne när den bistra verkligheten gör sig påmind. En brutal och supig skogsarbetare tvingar sig på henne och hon blir med barn. För att slippa lämna bort barnet gifter hon sig men mannen och bosätter sig i en vildmarksstuga tillsammans med mannen och bosätter sig i en vildmarksstuga tillsammans med mannens bror och grälsjuke far. Genom sin duglighet vinner hon omgivningens respekt. Betty åtar sig kaffeserveringen för ett lag skogshuggare och befrias för en tid från sina ekonomiska bekymmer. När vi lämnar henne är hon 19 år och har två barn.

(baksidestext, Askild & Kärnekull 1975)

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Den stora sommarvillan var äntligen färdig för vintervila. Allt skurat, piskat, packat, insvept och igenspikat. Herrskapet hade rest en vecka förut med de äldre jungfruarna.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

introduktion till kärleksroman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

374

Förlag

Språk