Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gångande Grå

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tulavall, den lilla staden vid havet, där Bonadea, och Haltersflickorna Sanna, Silja och Sissela bor, är full av oroliga rykten. Rådman Klingkors har gift sig till den Gripanderska gården, han har kommit över alkemistens, Herr Turiam, böcker, och bedriver nu allehanda experiment. Bland annat har han satt igång tillverkningen av ett nytt slags krut, som han hoppas ska göra staden rik och betydande igen. Men framförallt drivs han av sin egen omåttliga maktlystnad. Han gör sig skyldig till falskspel och ogärningar. Men Krullasse, Siljas vän, som seglade bort i landsflykt med galeasen "Ådan", har kommit tillbaka i hemlighet. Han vet mer om vad som händer i Tulavall än stadsborna själva, och han kommer för att stoppa Klingkorsens framfart. Han tar Silja till sin förtrogna. Hon hjälper honom i hans privata strid mot Klingkorsen, och hon gör sitt bästa att gömma honom.

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Längs de långa stränderna österom staden Tulavall växer backtimjan tät. I högsommartid när den blommar liknar den mest en bonad, mycket tätt vävd och så praktfull att den liksom stiger upp från marken: grön och violett och surrande full av humlor i brandgult och svart.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

165

Förlag

Språk

Lisätietoja

Ingår i samlingsvolymen Fru Sola 1984

Utgivningstid

Förlag

Språk

Översättare

Ingår i samlingsverket

Första publikation

ja

Språk

Ingår i samlingsverket