Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Made in India

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I Made in India möter vi Alexis som vid 16 års ålder bryter upp från sina tvivel och reser till Indien. Han färdas i sina föräldrars fotspår, den enda resa de någonsin gjorde tillsammans och under vilken fröet till Alexis egen existens också såddes. Överväldigad av den indiska kulinariska rikedomen väljer han att söka sig till det mänskliga livets verkliga grundförutsättningar. Snart ägnar han all sin tid åt att laga mat. Han möter Anisha, en redan bortlovad indisk flicka som undervisar fattiga i engelska, och en våldsam passion dem emellan bryter ut.

En kärlekshistoria som också rymmer tankar om religioner och kulturer, identitet och ursprung. Med ett generöst tilltal målar Jenny Elster en personlig fresk över ett storslaget Indien, överfullt av kryddstånd och damm, trafikkaos och andlighet.

(h:ström - Text & Kultur)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Hur börjar man, när man blir tillfrågad om sin själ? Vad säger man?
- Jag känner mig förlorad. Säger jag.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

128

Språk