Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kamelernas dans

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Kamelernas Dans

är Thommy Bergholts sjunde bok. Efter framgångarna med sina tidigare böcker om förra seklets ”Fattig-Sverige” lämnar han nu denna genre och ger sig i romanens skepnad in i den värld han själv har befunnit sig i en stor del av sitt liv, nämligen restaurangvärlden.

Vi får se och följa människorna med anknytning till Hotell Gladan, stadens största och finaste hotell. Ett galleri av människor, som möts och passerar revy på livets estrad.

En av dessa är Kalle Johansson, som efter avslutat utbildning till kypare får arbete på Hotell Gladan.


Kalle, som varken visste något om hur man spetsade punsch eller flamberade Crêpes Suzette, fick när han gjorde sitt inträde i restaurangvärlden möta en värld som han inte visste fanns.

En värld långt bortom hans erfarenhet, en värld så olik hans enkla uppväxt på landsbygden i den lilla byn varifrån han kom.

Här får läsaren en inblick i hur det kan se ut bakom kulisserna när rusningen är över och när de sista gästerna har gått. Fotfolket bakom matsalens rampljus lyfts fram, de som likt skådespelare ger sin föreställning varje kväll, de som med tunga ben dansar till krävande gästers och elaka hovmästares pipor.

En tillbakablick och betraktelse över de hårda villkor som fanns och ibland fortfarande råder bakom matsalens svängdörrar.

Berättelsen är en glimt in i slutet av sextiotalet och handlingen kunde ha utspelat sig i vilken svensk stad som helst.

(T. Bergholts förlag)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en berättelse om folket bakom svängdörrarna

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

173

Språk