Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ett hav av silverljus ; En värld till låns

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Ett hav av silverljus:

Otherland är ett privat, multidimensionellt, virtuellt universum. Det har skapats av tjugohundratalets skickligaste hjärnor som en reträttplats för några av världens mäktigaste och hänsynslösaste magnater, medlemmarna i Graalbrödraskapet. I Otherland ska de bli odödliga och fortsätta att leva, även sedan de lämnat sina fysiska kroppar i den verkliga världen. Projektet har bedrivits i största hemlighet och med avsevärd hänsynslöshet. Bland annat har oskyldiga barn drabbats av det oförklarliga Tandangore-syndromet. Runt om i världen ligger tusentals barn i koma sedan de lurats in på Otherlands nätverk och fastnat där.


En värld till låns:

I den sista delen av Otherland-sviten knyts äntligen trådarna ihop i den intrikata väven, som spänner över såväl fiktiva som reella världar i ett universum, där gränsen mellan virtuellt och verkligt tycks flytande. Drömmen om ett evigt liv har fått några av världens rikaste, mäktigaste och mest samvetslösa personer att satsa ofantliga rikedomar på ett virtuellt universum, Otherland. Där ska grundarna fortsätta att leva även sedan de lämnat sina kroppar i den fysiska världen. Men den noggrant planerade övergångsceremonin misslyckas och de flesta i gruppen dör både i den verkliga världen och i den virtuella. De få som klarar övergången har förlorat all makt över det nätverk de skapat och är nu fångar i det. Makten har i stället fallit i andra händer, än mer hänsynslösa, vars ägare siktar på att utnyttja Graalsystemets oändliga möjligheter för egen räkning. Och då gäller det inte enbart livsvillkoren för invånarna i de virtuella sagovärldarna utan för alla människor på vår planet. Oberoende av varandra kopplar en liten skara människor från olika världsdelar upp sig på nätet för att söka efter de barn som lurats in i Otherlands nätverk. De fastnar i ett skrämmande, virtuellt universum, där de tycker sig höra att barnen ropar på hjälp. Lösningen på gåtan om de försvunna barnen måste sökas i båda världarna, såväl den virtuella som den verkliga.
Svenska översättningen i 2 delar: Ett hav av silverljus ; En värld till låns

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

507

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

413

Språk

Översättare