Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den elake dvärgen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:

DEN ELAKE DVÄRGEN är den andra romanen i den svit som inleddes med "Guldlock", och som hämtar namn och intrigstomme ur Bröderna Grimms sagosamling. Liksom i "Guldlock" är handlingen förlagd till den lilla staden Calusa i södra Florida, bakom vars prydligt välmående fasad döljs den sorts passioner och mänskliga förvillelser som någon gång får hinnan av civilicerad anständighet att brista, och som resulterar i till synes oförklarliga våldshandlingar.

Här återfinner man Matthew Hope, advokaten från "Guldlock". På en elegantare restaurang utanför staden träffar Matthew Victoria Miller, en f d rocksångerska som gör ett mindre lyckat försök till comeback där. Efter föreställningen följer han henne hem, och det blir sent. Victoria är uppenbarligen rädd för något och gör allt för att förmå Matthew att stanna, men plikten kallar.

Följande dag får Matthew veta att Victoria under natten blivit mördad och hennes lilla dotter bortförd, sannolikt av mördaren. Han kallas till polisförhör, lyckas ganska snart bevisa sin oskuld för detektiv Bloom, och de båda männen börjar istället samarbeta för att finna gärningsmannen. Det visar sig snart att det funnits många män i Victorias liv, och det finns åtskilliga att misstänka, folk som haft olika slags förhållande till den mördade sångerskan. Vilket var motivet till dådet? Svartsjuka eller pengar? Eller båda?

(Norstedt)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

273

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk