Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Någon vakar i natten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Någon vakar i natten utspelas under ett enda innehållsrikt dygn. Den tidigare borgmästaren i Boston, Bernard Doyle, tar med sig sina två adopterade söner, som är afroamerikanska, för att se Jesse Jacksons föreläsning på Harvard.

Bernards dröm är att sönerna ska gå i hans fotspår och bli framgångsrika politiker, något som inte alls tycks intressera sönerna som istället valt att satsa på karriärer inom naturvetenskapen.

På väg hem från föreläsningen inträffar i snöovädret en olycka som för alltid förändrar familjens liv. En av sönerna blir i sista stund räddad från att bli påkörd av en bil. Kvinnan som knuffar undan honom och räddar hans liv blir däremot allvarligt skadad. Hennes unga dotter blir dessutom vittne till olyckan och chockas svårt. Men det visar sig att omständigheterna är mer logiska än någon kunnat ana.

I Boston denna natt kommer familjen Doyle att få uppleva saker som på ett eller annat sätt berör klass, ras, och kön. För ibland fattar människor val som är större än de själva - och just då kan man bli den som vakar i natten.

(Norstedts)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

302

Förlag

Språk

Översättare

Namn

Första publikation

ja

Språk