Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Och världen skälvde

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I en värld som hastigt faller samman kämpar Dagny Taggart för att rädda sitt järnvägsimperium. Men hennes kamp gäller mer än så. I sin vägran att acceptera stagnation och hopplöshet som sitt eget och mänsklighetens öde beslutar hon sig för att konfrontera det gåtfulla slanguttryck som kommit att sammanfatta andras rädsla, resignation och cynism; "VEM ÄR JOHN GALT"? Svaret visar sig vara avgörande för hennes egen och världens framtid.'

Och världen skälvde är en filosofisk thriller som utmanar, fascinerar och inspirerar. Miljontals läsare över hela världen har i generation efter generation tagit del av den gripande berättelsen om en man som sade att han skulle stänga av världens motor - och gjorde det.

Med Och världen skälvde från 1957 etablerades Ayn Rand som en av nittonhundratalets populäraste författare och en av dess mest inflytelserika tänkare.

(Timbro)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

1521

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

1220

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Första svenska upplaga 1986 i 3 vol. Första upplaga i denna version 2004.

Första publikation

ja

Språk