Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den blå eldens flod ; Det ofullbordade landet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den blå eldens flod:

En osannolik grupp resenärer färdas tillsammans på ett jätteblad. Över dem surrar insekter stora som flygplan. På jakt efter sanningen om Otherland har Renie, Xabbu, Orlando och Fredericks och de andra hamnat i en virtuell värld de helst av allt vill slippa, men när de försöker logga ut från nätet utsätts de för en så olidlig smärta att de hellre dör än utsätter sig för den igen. Det fasansfulla har inträffat att ingen kan ta sig tillbaka till sin egen kropp. Kontakten med världen utanför har brutits helt och de kan bara fortsätta att leva som simuleringar på nätet. Men när plötsligt jättebladet havererar splittras gruppen. De färdas åt olika håll på den blå eldens flod, på väg mot ständigt nya världar, alla fiktiva men ändå kusligt realistiska. Men varför kastas gruppens medlemmar från den ena befängda världen till den andra? Vad är syftet? Och vem eller vad styr deras öde? De verkar hopplöst vilse i tid och rum.


Det ofullbordade landet:

På jakt efter sanningen om Otherland har Renie, Xabbu, Orlando, Fredericks och de andra hamnat i en virtuell miljö de helst av allt vill slippa, men när de försöker logga ut från nätet upplever de en så olidlig smärta att de hellre dör än utsätter sig för den igen. Det fasansfulla har inträffat att ingen kan ta sig tillbaka till sin egen kropp. Kontakten med världen utanför har brutits helt och de kan bara fortsätta att leva som simuleringar på nätet. Gruppen har splittrats och medan de försöker hitta varandra igen förflyttas de åt olika håll genom ständigt nya simulerade världar, där de dras in i märkliga skeenden och gåtfulla möten.
Vem - eller vad - styr deras öden? Hur ska de kunna bekämpa de mäktiga och ondskefulla krafter som härskar i Otherland? Vem vågar de lita på?
Svenska översättningen i 2 delar: Den blå eldens flod ; Det ofullbordade landet

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Renie lutade sig mot relingen som !Xabbu satt på och betraktade den mörka, lätt oljiga floden. De hade lyckats ta sig ner till floden och hittat en liten bogserbåt, inte stort mer än en liten pråm med gummifendrar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

253

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

347

Språk

Översättare