Pojken i havet

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Jag brukar simma in mot land och lägga mig vid en stor sten en bit från stranden. Därifrån syns jag inte och jag kan ligga länge, länge och bara titta. Ofta ser jag mina bröder och min mamma och pappa som går omkring och pysslar med lite av varje. Och jag skulle så gärna vilja ropa på dem, och springa upp och krama om dem. Men det går inte. Det vet jag. En stillsam och samtidigt dramatisk berättelse om döden.

Genom en olycka ute på havet drunknar den åtta år gamla pojken Edvin. Och då skulle man ju tro att allt var slut, men så är det inte. Nu börjar istället ett nytt liv. Under vattnet. I denna fantasifulla berättelse samsas sorg och ensamhet med glädje och gemenskap. Och i text och bild får vi längs vägen uppleva havets skönhet och mysterier.

Erik Magntorn har bland annat jobbat som journalist och arkeolog. Numera ägnar han sig mest åt böcker, poesi och berättelser. De sagor han skriver handlar ofta om resor i tid och rum, och om alla de världar som fantasin kan trolla fram. Eriks två barn, Mira och Måns, är hans tuffaste kritiker och bästa inspirationskällor. Anette Isberg Rozijn bodde under många år i Cambridge där hon utbildade sig till illustratör (BA Hons). Under sin tid i England arbetade hon med illustrationer för barn åt många av de stora engelska förlagen. Nu bor hon i Sverige med sin man och sina barn.

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

35

Förlag

Språk