Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Född i Casablanca

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det här är berättelsen om Angélique, en judisk flicka från Casablanca, Marocko. Hon växer upp i en åttabarnsfamilj och vi får följa hennes liv i vardag och fest. Vi är med henne i flickskolans sorl, i det ångande badhuset och i den myllrande basaren tillsammans med hennes mamma, Mimmi. Vi firar de judiska helgerna med Angélique och hennes stora familj och smakar på fantastiska orientaliska maträtter.

Vi delar hennes saknad efter en äldre bror och syster som utvandrat till Israel, men får också dela hennes glädje över återseendet när familjen flyttar dit. Livet i Israel blir inte som familjen hoppats. Som nordafrikanska judar ses de över axeln av sina europeiska bröder och Angélique känner sig besviken.

Ariella Lindström föddes i Casablanca år 1948. Hon och hennes familj utvandrade till Israel år 1960. Berättelsen om Angélique är den sanna berättelsen om Ariellas egen ungdomstid. Numera bor hon i Göteborg, är gift och har två vuxna barn.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

170

Förlag

Språk

Översättare