Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den förste ryttaren

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Spanska sjukan svepte över världen 19181919 och skördade minst tjugo miljoner offer. Nu hotar en ny epidemi. Det ryktas att några gruvarbetare som avled i sjukdomen ligger begravda på en avlägsen ö i Norra ishavet. Det innebär att viruset antagligen är intakt och att man skulle kunna använda det för att framställa vaccin.
En amerikansk forskningsexpedition skickas till ön för att hämta kropparna. Journalisten Frank Daly inser att detta är ett lysande tillfälle för honom att skriva sitt livs reportage och får av expeditionens ledare Annie löfte om att följa med. Men han hinner inte fram till båten i tid på grund av dåligt väder och forskarna ger sig iväg utan honom. När expeditionen återvänder långt tidigare än beräknat inser Frank att något fruktansvärt har hänt. Varför har de inte med sig kropparna? Den skräckslagna besättningen tiger som muren. Med fara för sitt eget liv tar Frank reda på det som ingen vill berätta en fruktansvärd hemlighet som kan få livsavgörande konsekvenser för jordens befolkning.
Med högt tempo, rapp dialog, levande miljöer och en fullständigt oförutsägbar intrig bjuder John F. Case läsaren på en hisnande spänningsresa.

(Forum)

Ämnen och teman

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

342

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

MånPocket: 2000

Första publikation

ja

Språk