Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Två kärlekar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Boken som belönades med det prestigefyllda National Book Award!
Varje sommar återvänder Lin Kong till den gamla hembyn för att be sin fru om skilsmässa. Och varje sommar accepterar hon - men drar sig sedan ur. Hon är kvinnan hans föräldrar valde åt honom, lojal, underdånig, lågmäld. Helt olik den moderna, självständiga Manna Wu, som arbetar på militärsjukhuset där Lin är läkare. I sjutton år har Lin och Manna älskat varandra och väntat. Och ännu längre har hans fru väntat - på hans kärlek.
Den här sommaren kommer allt till slut att förändras ... till det bättre? För vad är egentligen kärlek? frågar sig Lin när han efter skilsmässan upptäcker saknaden efter sin förra fru.
Gripande, charmerande och jordnära - en berättelse om kärlek, lojalitet och kollisionen mellan den gamla och nya världen i Kina.

Ha Jin är född i Kina men kom till USA 1985 för att studera. Han är numera lärare i engelska vid ett universitet i Georgia. Tidigare har han gett ut två diktsamlingar, två novellsamlingar, båda prisbelönta, och en roman.

(Forum)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

357

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

311

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk