Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kejsarinnan Orkidé

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ett episkt storverk som utspelar sig i Förbjudna staden under Qingdynastins sista dagar. Till denna överdådiga men paranoida värld kommer den unga Orkidé 1851 för att bli en av kejsarens konkubiner. Det är ingen lyckosam tid i riket, Qingdynastin har förlorat sin vitalitet och Orkidé inser snart att hon måste bli sin egen lyckas smed för att överleva. Hon mutar sig in i den kejserliga sängkammaren och en passionerad kärlekshistoria tar sin början.

När kejsaren sedermera dör bestiger Orkidé tronen, men Kina är ett rike i sönderfall och hon tvingas att ta till alla medel för att hålla det samman.

Kejsarinnan Orkidé är första delen i en planerad trilogi och en nyanserad återupprättelse av "Kinas mest hatade kvinna". Anchee Min, född 1957 i Shanghai men numera bosatt i USA, har höjts till skyarna för sin femte roman och boken klättrar snabbt på amerikanska och brittiska bästsäljarlistor.

(Wahlström & Widstrand).

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

Kinas sista kejsarinna : roman

Utgivningstid

Sidantal

401

Språk

Översättare