Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fallet Apollonia : en seglats på liv och död

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Denna bok är en fängslande skildring av ett mycket uppmärksammat seglingsdrama. I december 1981 anländer den tyskflaggade yawlen Apollonia till Västindien med bara fyra av sex besättningsmedlemmar kvar i livet, varav en är svårt skottskadad. Snart börjar en tragedi uppdagas.

I Fallet Apollonia skildrar författaren på ett insiktsfullt sätt hur instängdheten på en båt i allra värsta fall kan påverka människor. Det uppstår en märklig kontrast mellan friheten på havet och den isolering som råder ombord när besättningen inte har någon möjlighet att gå ur vägen för varandra. På Apollonia får denna psykologiska stress katastrofala konsekvenser. När de sex seglarna lämnar Gran Canaria för att segla över Atlanten har de olika mål med sin resa, men drömresan förvandlas snart till en mardröm. Konflikterna mellan besättningsmedlemmarna trissas upp och Apollonia seglar obevekligt närmare den tragiska upplösningen.

Författaren Klaus Hympendahl, som själv är en erfaren seglare, vill med sin berättelse försöka skapa klarhet i vad som egentligen hände ombord på Apollonia. Han har skrivit boken efter noggranna efterforskningar, baserade på rättsprotokollen och intervjuer. Berättelsen byggs upp på ett skickligt sätt och behåller läsaren i sitt grepp ända tills Apollonia anländer till Barbados.

(Nautiska förlaget)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk