Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hovnarren i Murmansk

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det är slut på den behagliga men kanske inte så spännande tillvaron i Madrid för CIA-agenten Jan Jordi Kazanski. Den här gången får Kazanski i uppdrag att ta reda på mer om en gåtfull ryss och före detta elitsoldat, Viktor Sjapkin. Kazanski skickas till Ukraina, världens ände... Samtidigt med Kazanski korsar en viss ryss polcirkeln, insmugglad i en dansk lastbil.

Ryssarnas förvaring av utbränt kärnbränsle i Andrejevbukten har utlöst ett febrilt spel mellan flera länders underrättelsetjänster. Några ishavsfiskares makabra fångst, en avhuggen mansarm med en egendomlig tatuering, leder CIA vidare på spåret och man anser sig ha bevis för att det förekommer illegal dumpning av atomavfall i Barents hav.

I det grå och trista Murmansk börjar Kazanski ställa frågor som tydligen stör såväl polisen som GRU, den militära underrättelsetjänsten. Så till den grad att man gör vad man kan för att få honom ur vägen. Polisen försöker sätta dit honom för knarkinnehav. GRU ser till att han blir av med två fingerleder i sina försök att pumpa honom på information. Oväntat blir Kazanski räddad av en excentrisk figur. En albono, iklädd hög hatt och med en korp på axeln tycks han ha ett finger med i allt som sker i staden: Hovnarren i Murmansk.

(baksidestext)

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

En gång i tiden var jorden inte rund. Den var platt. Och en yta måste ju ha ett slut.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

378

Förlag

Språk

Översättare