Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hanteringen av odöda

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Stockholm, 13 augusti 2002. Efter en långvarig värmebölja svävar ett elektriskt fält över staden. Lampor kan inte släckas, maskiner kan inte stängas av. Utbrottet når sin kulmen i en kollektiv huvudvärk och kaos hotar. Plötsligt är det över. Men något har hänt.

Den pensionerade journalisten Gustav Mahler får ett samtal från Danderyds sjukhus. De döda på bårhuset har vaknat. Hans eget barnbarn har nyligen lagts i jorden på Råcksta kyrkogård. Har även de begravda slagit upp sina ögon? Elvy har vårdat sin senile make till hans död. Begravningen ska äga rum två dagar senare. Men mitt i natten krafsar det på dörren. När Davids hustru dör i en bilolycka, ber han Gud att få henne tillbaka. Men återkomsten till livet ser inte ut som han hoppats. (Ordfront förlag)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Henning knep ihop ögonen, öppnade dem igen. Var det bara som han inbillade sig eller hade ljuset från lägenheterna runt omkring ökat i styrka?
Något. Ska. Hända.
Försiktigt, ett steg i taget, korsade han Döbelnsgatan och kom in i skuggan under kastanjerna på Johannes kyrkogård, där han föll ihop. Orkade inte mer. Allting surrade nu; det lät som en bisvärm höll till i trädkronan ovanför hans huvud. Fältet blev starkare, huvudet pressades samman som djupt under vattnet och genom öppna fönster kunde han höra människor skrika.
Nu dör jag.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

332

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

400

Förlag

Språk

Översättare