Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Varsel om kommande tilldragelser

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Gabriel Ask, 70, vaknar en morgon i sin stuga i skogen vid vägs ände, fast övertygad om att tiden har sprungit ifrån honom. Om dagens datorer med snabel-a, e-mail, chattande och surfande på nätet, mobil- och trådlösa telefoner vet han inte mycket och vill heller ingenting veta. Han får denna dag besök av Ellen, som läst de artiklar Gabriel en gång skrivit om nutidens historia och nu vill få veta hans syn på den värld som komma skall. Hon har hört sägas att Gabriel brukar uppleva varsel om framtiden, och Gabriel kan bekräfta att han hör och ser saker som han tyder så gott han kan.

(Bonniers)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Gabriel Ask hette en man. Han vaknade en morgon strax efter gryningen och beslöt sig för att aldrig mer gå ur sängen. Trots detta beslut stack han fötterna i ett par grå filttofflor och satte på sig sin lika grå morgonrock och gick från sovkammaren ut i sitt kök.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

243

Förlag

Språk

Lisätietoja

Bonnier pocket, 2000