Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Loreleis hemlighet

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
När Paul Iverson kommer hem från ett besök på biblioteket möts han av poliser. Hans hustru Lexy är död, hon tycks ha klättrat upp till toppen av trädgårdens äppelträd och därefter fallit till marken. Händelsens enda vittne är parets hund Lorelei, som genom sitt envisa skällande uppmärksammade grannarna på den tragiska olyckan.

Men var det verkligen en olycka? Under veckorna som följer börjar Paul undersöka vad som egentligen hände under Lexys sista tid i livet – det tycks nämligen som om hon lämnat ledtrådar till händelsen runtom i huset. Paul inser att han behöver Loreleis hjälp för att finna svaret på gåtan och beslutar sig för att lära hunden tala.

Pauls envisa sökande efter sanningen leder honom stegvis genom sorgearbetet, och tvingar honom långsamt att se såväl äktenskapet som hustrun och hennes alltför korta liv i ett nytt ljus.

Loreleis hemlighet är en originell och gripande berättelse om kärlek, om allt det vi döljer för varandra även i en nära relation och om den läkande kraften i sorgen. Boken är en uppmärksammad och kritikerrosad debut.

(Natur och kultur)
Personer, aktörer
Ämnesordskedjor
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
280
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Språk