Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I krigets skugga år 1713

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Då han hade läst in sig på den svenska stormaktstiden och säskilt Karl XII:s förödande fälttåg och skrev den här boken, valde han som vanligt - inte de lärde historie-vetenskapsmännens och de traditionella skolböckernas sätt att beskriva kungens aktiviteter utan de maktlösa soldaternas ord, som han trodde de kom. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

I det disiga morgonljuset vid Landsbro ström den 23 augusti 1713. på morgonen efter slaget vid Landsbro dagen innan, sågs en ruggig figur. iklädd en trasig och dåligt hoptråcklad karolineruniform som med hängande huvud irrade omkring bland resterna av diverse för krigets hantverk nödvändiga attiraljer. Landskapet visade efterlämnade rester från något som nog närmast kunde liknas vid en kaotisk reträtt. Den här knekten, korpralen Kalle Mård, hade efter en hemsk natt, stönande, blodig och hemsk att skåda, väckts ur sin medvetslöshet av kråkors kraxande.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

93

Språk