Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vickis vintagebutik

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Alla klänningar bär på en historia. Det gör även Vicki.
Vicki har förverkligat sin dröm: att öppna en second hand-butik med vintagemode. Hon älskar att få ta del av kundernas liv och fantisera om klädernas historia. När hon möter mrs Bell, en gammal dam som sälja hela sin klädsamling förutom ett alldeles speciellt plagg, väcks hemligheter ur det förflutna till liv. Den gripande berättelsen från andra världskrigets Frankrike berör Vicki starkt och de båda kvinnorna visar sig ha mycket gemensamt. Båda har gjort sig skyldiga till hemska svek och minnet plågar dem fortfarande. Om de lättar sitt hjärta för varandra kan de kanske få ro, den ena att snart dö och den andra att gå vidare i livet och våga älska igen.
Vickis vintagebutik är en varm och tidlös feelgoodroman kryddad med modehistoria och elegans, om vänskap och kärlek, om hur man försonas med det som varit och vilken betydelse ett klädesplagg faktiskt kan ha. (baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

September är faktiskt en bra tid för en nystart, tänkte jag när jag gick hemifrån i morse. Jag har alltid haft en större känsla av förnyelse i början av september än i januari.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

385

Förlag

Språk

Översättare