Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Henrietta ska du också glömma

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"I går slog jag sönder den förbannade jävla gamla pinnsoffan. Mitt under Högmässan. Församlingen var halvvägs inne i Välsignelsen. Jag hörde på radion. Jag stekte fläsk och lyssnade på gudstjänsten för jag ville fylla mitt kök med frid. En döbakad präst talade om trovärdighet. Psalmerna lät obekanta. Det var en temapredikan sänd från fan vet var men ja la märke till ungdomliga röster i sångerna så det hela pågick nog i nån illaliggande trist och kyrklig trakt. Det kan mycket väl ha varit i närheten."
Berättaren heter Gustaf Rune Petterson och är innehavare av en anspråkslös porrshow. Han förbereder sommarens turné. Han ska skriva ihop ett program åt sina båda strippor och åt Kalle Svensson som blir upphetsad av att folk tittar på honom när han är solbränd. I detta hindras han av en lokal översvämning, som för in flera människor i hans liv, bekanta och obekanta: Einar och hans osannolikt tilldragande lantbrukarhustru Sara, Greven som åker landrover och rår om alltihop men ändå tillhör det förflutna och Henrietta, som stukat foten och kanhända är den han alltid väntat på.
"Henrietta ska du också glömma" är tredje boken i en trilogi om Sverige som började med "Vem älskar Yngve Frej" och fortsatte med "På palmblad och rosor", två berättelser med en krets av hängivna läsare som hela tiden växer.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

178

Språk