Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Paradisets jungfrur

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Jasmine växer upp i ett exklusivt bostadsområde i Kairo, med en egyptisk far och en engelsk mor. Enligt landets sed blir hon tidigt bortgift, men efter att ha gjort ett i familjens ögon oförlåtligt felsteg tvingas hon lämna sitt hem och sin lille son. I USA utbildar hon sig till läkare och möter sin stora kärlek, men sitt egyptiska arv kan hon aldrig förneka. Så en dag blir hon hemkallad till faderns sjukbädd - och ställs öga mot öga med familjens matriark, farmodern Amira. under några timmar på ett hotellrum rullas släktens historia upp - och Jasmine får en inblick i alla de hemligheter, passioner, sorger och bedrägerier som sjudit under ytan i hemmet på Paradisjungfruarnas gata. Och den största hemligheten av dem alla är något som mycket djupt angår henne själv...
I familjen Rasheeds öden speglas Kairos, och Egyptens, historia från 1940-talet och framåt. Det är en tid som rymmer regimskiften, krig, revolutioner och blodiga upplopp i ett land där det österländska ständigt bryts mot det västerländska.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

422

Språk

Översättare