Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Snabb affär

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Devana High är en skola i Leicester i England där elever med många olika etniska bakgrunder har samlats. Bali Rai, som själv har rötterna i Punjab, beskriver vardagen i ett multikulturellt England som inte skiljer sig så mycket från vardagen på en skola i ett allt mer blandad Sverige.

"Snabb affär" är den andra boken om trettonåringarna i gänget på Devana High. I varje ny bok är det en ny medlem av gänget som är huvudperson, och i "Snabb affär" är det Dean, vars familj kommer från Jamaica, som står i centrum.

Hans mål är att bli rappare. Dean är en företagsam ung man som ibland piratkopierar cd-skivor och säljer dem på skolan för att få extra pengar. Han låter sig övertalas av sin storebror att också sälja ett parti mobiltelefoner som han kommit över via en polare. Till en början går mobilaffärerna lysande och Dean blir mycket populär, men när det visar sig att telefonerna inte fungerar blir Dean snabbt en av de mest jagade killarna på skolan. Och en av dem som är efter honom är skolans värste buse...

Deans brorsa har verkligen satt honom i klistret. Nu är frågan om han är beredd att hjälpa Dean att ta sig loss också.
(Bonnier Carlsen)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

135

Språk

Första publikation

ja

Språk