Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den underbare mannen

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:

Jernbanan byggs nu genom Lillvattnet Socken, Skjellet Härad, Västerbotten - i Oscar den andres tid. Jag hade trott att denna del skulle bli den avslutande - efter Din tjänare hör, Vredens barn och Nabots sten. Men berättelsen har förgrenat sig och försenat mig så att måtte jag bara hinna fram till Invigningen i augusti månad 1894! innan vårt nuvarande kungadöme försöker riva henne? Sveriges norra Stambana!
Sidospår i romanbygget: Didrik blir tvungen att fara oppåt marka på jakt efter Hagar varvid en oanad frantid kommer honom till mötes; det gungfly som ska bära banan fordrar ett berg av grus en jordomflyttning som uppdagar spänningar mellan karl och kommun mellan kommun och krona mellan hemfödingar och rallare mellan levande och döda - vems är huvudskallen som kommer upp på en skovel ur Häst-ätar-flarken och som hinner ikapp Anna-Stava - med mera sådant

Sara Lidman
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

280

Förlag

Språk

Ingår i samlingsverket

Språk

Ingår i samlingsverket

Tilläggsuppgifter till publikationshistoria

Originaluppl. 1983