Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Puzzlemannen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Han heter Philip Kimberley, engelsk dubbelspion och avhoppare, sedan tio år tillbaka bosatt i Moskva. En dag kan han läsa sin egen nekrolog i Pravda. KGB tänker sända honom åter till England för att tillförsäkra Sovjet en samling avslöjande dokument och låter honom genomgå en plastikoperation som totalt förändrar hans utseende.
Bevakad lika mycket av sina ryska uppdragsgivare som av den engelska säkerhetstjänsten ger sig Kimberley ut på sitt uppdrag. Han tvingas ta kontakt med sina forna kamrater inom M/15, han avslöjar också sin identitet för sin dotter. Under ständig livsfara, jagad som ett villebråd, beslutar sig Kimberley att slutföra sitt uppdrag på ett sätt som skall kunna ge honom upprättelse och rädda hans heder...

PUZZLEMANNEN är en thriller i den klassiska spionberättelsens anda, fartfylld och suggestiv, grundad på en verklighetsanknytning och psykologisk trovärdighet som placerar boken i den absoluta mästarklassen.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

[thriller]

Utgivningstid

Sidantal

229

Språk

Lisätietoja

Ny utg.: Bonnier, 1979