Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Andra boken om Kirre

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Denna bok är fortsättningen på berättelsen om Kirre. Genom handlingen får vi följa Kirre under några år, där han brottas med sitt livs stora problem, sin totala ensamhet när det gäller biologisk familj. Kirre har ingen som han villkorslöst hör ihop med.

På ett djupare plan får vi alla konfronteras med vår egen existentiella ensamhet genom flera av bokens figurer, som vi kanske kan känna igen oss i. Den tillhörighet som vi alla behöver och är beroende av för att uppleva meningsfullhet och möjlighet till kreativt liv, den skaffar vi oss på olika sätt. Det mest förtvivlade och primitiva är när vi i vuxenlivet köper vår gemenskap.

Den köpta tillhörighetens trauma. Det ytliga sociala nätverket, som har sitt pris, som kan fördjupas och därmed bli en gåva, eller den förtvivlans ensamhet som ligger bakom vuxenlivets olika former av köpt närhet.

För Kirre handlar det om att lära sig att handskas med det oundvikliga. Vi äger ingen. Och det ödet delar han med oss alla.

Gunilla O. Wahlström arbetar med fortbildning och som handledare. Hon är lågstadielärare och har en rad påbyggnadsutbildningar i USA och England i konflikthantering samt handledarutbildning och utbildning i psykosocialt arbetssätt inom S:t Lukasstiftelsen.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

om ensamhet, kamp och försoning

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

262

Förlag

Språk