Ung man efter kriget

Typ

faktaböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Med glimten i ögat berättar Göran von Bonsdorff om sitt liv under tiden efter kriget. Vi får ta del av hans akademiska karriär och kampen med doktorsavhandlingen, av hans talrika tidskriftsartiklar och bokprojekt - inte minst den lovordade historiken över Svenska folkpartiet.

Författaren berättar också om sina resor i Sovjetunionen och ute i Europa under en tid då utlandsvistelser ännu var få förunnade. Vi får stifta bekantskap med dagboksanteckningar från långa möten med också från roliga fester - privatlivet med släkt och vänner, giftermål och skilsmässor redovisas rakt och ärligt.

Men det vi framför att får möta är en person som ägnat en stor del av sitt liv åt att främja freden. Det är en imponerande insats som krävt både mod, envishet och energi. Utan humor hade det inte heller gått.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

230

Språk