Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Anders i stan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

När Anders flyttar till stan på hösten upptäcker han att även hösten och vintern har stora möjligheter till spännande upplevelser. Han får bl.a. två nya vänner i Jerker och Jens. I stan får han t.ex. gå på teater och blir bjuden på ett födelsedagskalas till Karlotta, för att inte tala om den spännande jakten på födelsedagspresenten, som var en liten tax.
Jerkers pappa är forskningsresande och kan berätta om spännande äventyr, nästan lika spännande som onkel Fredrik när han kommer på besök till julen.
Jens är "annorlunda" - "men det är inte så viktigt med huvet", säger Anders, "bara händerna är bra." Det finns ingen som kan snickra så fina saker eller måla så vackert som Jens. Skildringen av Jens' och Anders' vänskap är en av höjdpunkterna i denna bok, där författarens fantasi och fabuleringskonst om möjligt kommer ännu mer till sin rätt än i "Anders på ön".

(baksidestext)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

116

Språk

Översättare

Illustratör

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

140

Förlag

Språk

Illustratör