Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

George och universums hemlighet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Upptäck universum med Lucy och Stephen Hawking!
Stephen Hawking - Har man inte läst hans bästsäljande böcker om universum så har man sett honom i ett avsnitt av Vetenskapens Värld eller Simpsons! Nu har han tillsammans med dottern Lucy skapat en bok som gör för fysiken och astronomin vad Sofies värld gjorde för filosofin. Följ med på ett spännande ­äventyr genom vårt universum och upptäck fantastiska fakta av bara farten.
När George tar upp jakten på sin gris som rymt genom staketet, träffar han sina nya grannar - Annie och hennes pappa Eric som är vetenskapsman - och får möjligheten att se på världen på ett helt nytt sätt. Från rymden! För Eric har världens mest avancerade dator, den superintelligenta Kosmos som kan ta med George och hans vänner till vilken plats som helst i universum. Helt plötsligt åker George på en berg-och-dal-banetur genom rymden - förbi planeter, genom en asteroidstorm, till gränsen för vårt solsystem och vidare. Men onda personer vill komma åt Kosmos och drar sig inte för att utsätta George och hans vänner för livsfara. Och det finns inget farligare än ett svart hål...
Det här är en riktig bladvändare som kombinerar ett spännande och roligt äventyr med massor av fascinerande vetenskapliga fakta, inklusive Stephen Hawkings senaste ­teorier kring svarta hål. Dessutom ingår fyrfärgsfoton på fantastiska rymdföreteelser tagna av NASA:s rymdteleskop samt Garry Parsons livfulla och roliga illustrationer.

(B. Wahlströms)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

304

Förlag

Språk

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

294

Språk

Översättare

Illustratör

Lisätietoja

På pärmen också: Innehåller de senaste teorierna om svarta hål!