Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Liljekonvaljekungen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tiden är sent femtital och tidigt sextital. Platsen är Älvsjö. Egnahemsrörelsen når sin kulmen. Ordet standard uppstår, och t.o.m. barnen förstår att det är ett ord som betyder normal. Men normaliteten skuggas av frigångarna från Långbro sjukhus ett av världens modernaste mentalsjukhus, mitt i villaområdet. Här leker jag med Mimmi allt vi hör och ser blir teater, drömspel, deckarparafraser och iscensättningar. Det är språkets och berättelsernas tid, Sinbad sjöfararens tid, Ture Sventons era. Jag var sex år när det började och tolv när det tog slut. Men vem var Liljekonvaljekungen nere vid Långsjön med sina växthus fyllda av vita blommor? Ylva Eggehorn

En fristående berättelse om barns hårda och skickliga arbete att tolka efterkrigstidens underströmmar och det egna växandet. Den tar vid där Kvarteret Radiomottagaren tystnade.

(Bonnier)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

194

Språk

Ingår i samlingsverket