Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den magiska cirkusen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Phoebe O'Connor har aldrig kunnat acceptera sin storasyster Faiths självmord vid sjutton års ålder i en by i Italien under Flower Powerrörelsens dagar. Phoebe beslutar sig tio år efteråt för att följa Faiths spår genom Europa.
Phoebe O'Connor har aldrig kunnat acceptera sin storasysters tragiska död. Som liten flicka älskade hon Faith som en idol, Faith var solen i hennes liv. Ögonblicken i Faiths närhet var magiska och när Faith drogs in i Flower Power-rörelsen kände sig Phoebe delaktig. Men Faith dog, 17 år gammal, i en liten by i Italien. Dödsorsaken var okänd, men den officiella förklaringen var självmord. Phoebe vägrar att acceptera det. Hur skulle systern - som älskade livet med en intensitet som var elektrisk - kunna ta sitt eget liv? Minnena av Faith och mysteriet om hennes död förföljer Phoebe. Vad hände under resan? Hon måste få veta sanningen och beslutar sig för att följa Faiths spår genom Europa. Men världen Phoebe möter är inte samma som Faith berättade om i sina vykort. 1978 är hippierörelsen död och på resan i Faiths fotspår tvingas Phoebe omvärdera det förflutna. Det perfekta ögonblicket är för alltid försvunnet och Phoebe upptäcker att Faith var delaktig i förstörelsen. Den magiska cirkusen finns inte mer.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

335

Förlag

Språk

Översättare