En god Havanna

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Det finns en, en avlägsen en, som ägnar sig åt radiovågor. Han går som en röd, glödgande tråd genom min barndom. Han är hemlig och har mustasch - ingen, ingen i min tillvaro har mustasch, den avlägsna förpassar sig med sin mörka mustasch till den periferi där de udda dväljes. Han sitter i sin mörka mustasch och sänder ut vågor i världen.
Jag färdas, och på den vägen är jag."

Det är en av de släktingar som trängs i Susanne Ringells nya kortprosa. Där finns också de vitkrulliga systrarna Daddi och Uddi med sin älskade bror Torolf, faster Svanhild med sitt sug till sjön och chaffisarna, svärmor och mors bror, moster Emilia som alltid råkar ut för blottare. Och Solveig som blir röd om halsen då någon öppnar en flaska i rummet intill. Det är en hel släkt och dess längtan som trängs i Susanne Ringells nya kortprosa: myllrande släkthistorier i miniatyr.
Komiskt, tragiskt, absurt, vitalt, medkännande och oemotståndligt.

(Söderströms)

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

Besläktat

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

121

Språk