Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Doften i en Wartburg

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:

"Doften i en Wartburg" presenterar en drös livsomfamnande individer och ett par ensamma jävlar. Den före detta yrkesmilitären Punttis vill göra män av sina spolingar under skolgymnastiken, Jenkka bränner runt på monstermoppen Rabies, den postmoderna etnoflickan Mongo söker förståelse hos Anonyma Intellektualister och Linda med pattarna förleder modersmålslärarens tankar och blickar under lektionstid.

Dessutom stiftar läsaren bekantskap med norra Österbottens undergroundrörelser, vilka är fler än du kunnat ana.

Ungkarlen och modersmålsläraren Tom Bidén befinner sig mitt i och utanför händelserna. Han har en egen flyktväg till Purmoskogen, där han träffar sina hemliga vänner husvagnsfolket som kan ställa till med både ett och annat. Bidéns filosofiska läggning kombinerad med han fria syn på pedagogik bäddar för stimulerande lektioner för de kunskapstörstande medborgaraspiranterna.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

I lärarrummet sitter modersmålslärare Tom Bidén och har det ytterst stressigt. Kaffet ska drickas, blåsan ska lättas, fötterna ska vilas där han sitter med dom uppslängda i fåtöljen mittemot.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

317

Språk