Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Roparen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

På långfredagen skulle Ann Celin flyga till Italien tillsammans med Suzanne. Men vädret var osäkert och på flyget hade de sagt att det var bäst att väninnorna tog tåget till Köpenhamn. Ann måste meddela Suzanne det så fort hon kom från skärgården.
Men Suzanne kom aldrig med båten. Eller gjorde hon det? Var det henne Ann skyndade efter över Skeppsholmen? Kvinnan i den röda hatten som plötsligt försvann spårlöst?
När Ann återsåg Suzanne var hon mördad. Men varför lyste hennes läppar så röda? Och varför hängde roparen, nedkluddad med ögontusch och läppstift, i trädet?
Stieg Trenter har vävt en av sina kvistigaste deckargåtor i Roparen. En roman, som utspelas i de miljöer, som han kände som ingen annan - Stockholm och Italien. En roman, där läsaren träffar Harry Friberg och kriminalkommissarie Victor Regn i ett av deras mest spännande och komplicerade fall.

(baksidestext, 1968)
Stieg Trenter skrev detektivromanen Roparen redan 1954, en fascinerande historia med många bottnar i välkända stockholmsmiljöer. Suzanne Myhr, som bor i ett torn i kastellet på Kastellholmen mitt i Stockholm, hittas en dag död i sin bostad. Dagen efter skulle hon ha rest till Italien med sin bästa väninna. Privatdetektiven Harry Friberg börjar nysta i hennes leverne och upptäcker att hon bar på en ovanlig hemlighet. Lösningen på mordgåtan är än idag lika överraskande som den var för över 50 år sedan.


(Bonnier, 2012)

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

327

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

327

Språk

Lisätietoja

Bonnier: 1955, 1960, 1978, 1988
Aldus/Bonnier: 1968 (Delfinserien)
Bonnier: 1986 (Bonnier pocket)
En bok för alla: 1997