Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tellus 2

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Året är 3000 och planeten Jorden står inför en katastrof: UV-strålningen kommer att utplåna allt liv. Noa och Rakel får i uppdrag av Gud att rädda alla djurarter och med hjälp av en jättelik ark föra dem till planeten Uril. Men Djävulen och hans hantlangare gör allt för att stoppa dem …

Tellus 2 är en spännande, rolig och tankeväckande roman om kampen mellan det onda och det goda. En berättelse om kärlek och vänskap, om vad som är viktigt i livet och om vårt ansvar för en ömtålig jord. (baksidestext)

Personer, aktörer

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Matfaxen signalerade. Noa drog av kvällsmålet och tog en tugga. Det smakade inget vidare. Med faxet i handen lunkade han bort till akrylsoffan och sjönk ner i skummet. Han skulle precis peka i gång nyheterna på mediamiggen då han blev bländad av ett starkt ljus. Noa blev vettskrämd och sökte skydd i en både oväntad och underlig fosterställning. Han höll sig förtvivlat för ögonen.
Den gyllenbruna overallen av återvunnet läder spände hårt kring hans otränade medelålderskropp och han sjönk längre och längre ner i det fluffiga skummet.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

238

Förlag

Språk