Midas värld

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I denna samling sammanhändande berättelser skildras en inte alltför avlägsen framtid där två teknologiska genombrott har förvandlat samhället: en metod att producera obegränsade mängder billig energi, samt utvecklandet av intelligenta robotar.
Energirevolutionen leder till en absurd överflödsvärld där alla begrepp om rikedom och fattigdom vänts på huvudet, där så mycket varor produceras att fattigt folk tvingas konsumera oavbrutet medan de förmögna kan kosta sig lyxen att leva enkelt.
Robotrevolutionen får ännu mer absurda följder, ända fram till den dag då till och med roboterna börjar undra vad man egentligen skall ha människorna till...
Midas värld är med sin utveckling av aktuella trender, sin beska satir och sin insikt i det sant mänskliga (och robotoida) science fiction när genren är som finast, Frederik Pohl i högform.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

[noveller]

Utgivningstid

Sidantal

240

Förlag

Språk

Översättare