Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

År av längtan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Eino Hanskis episka romansvit om Masha inleddes med Revolutionens barn och har fortsatts i hittills ytterligare fyra volymer: Timmar av frihet, Barfotamiljonärer, Levande skuggor och Drömlös.
I År av längtan förs berättelsen om Masha in i det stora fosterländska kriget – så kallades andra världskriget i Sovjet. I den fasansfulla vinterkölden inringas Leningrad av de tyska arméerna och en av världshistoriens längsta och svåraste belägringar inleds. Mot en fond av världshändelser speglas både enskilda individers och ett samhälles öde under vårt sekels mest dramatiska år.
I romansviten om Masha målar Eino Hanski en värdig fresk över vårt århundrades Ryssland, från den ”blodiga söndagen” 1905 fram till femtiotalets begynnande avstalinisering. Oförglömliga människoporträtt, dramatiska skeenden och det självupplevdas perspektiv ger tillsammans en oförglömlig bild av en historisk epok. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Var är jag? tänkte hon och såg förbryllat mot det vita taket högt ovanför. Det entonigt genomträngande suset i öronen hindrade henne från att tänka vidare och hon slöt uppgivet ögonen igen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

266

Förlag

Språk