Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Upplösningen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Anonyma brev av de mest vidriga slag. En bomb som spränger ett hus i luften. Mord …
En man kommer till den unga advokaten Rhea och önskar hennes juridiska hjälp mot en ung man som trakasserar honom och hans familj. Ett till synes enkelt uppdrag som växer till en mardröm, där inga normala regler gäller, inga gränser existerar, kaos härskar.
Vem är vem i denna svarta charad? Vem är offer och vem jägare? Den anklagade för mordet vägrar att ha med Rhea att göra och den gamle Samuel Rosenbaum måste motvilligt träda in. Han är ännu svag efter sin hjärtinfarkt, trött, hans gamla kropp vill inte längre, men ännu fungerar hans hjärna i rättegångar som inte liknar några han varit med om.
Upplösningen är inte bara avslutningen på en mångfasetterad kriminalgåta utan också Rosenbaums uppfattning om ett samhälle i förfall, förkroppsligat i de personer som agerar.
När allt är över, när utgången är klar, när historien är färdig – då börjar mardrömmen igen! (Baksidestext)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Mannen tycktes känna sig obehaglig till mods och hade svårt att sitta stilla. Han rörde sig på besöksstolen och plockade på kavajärmarna och det ryckte i ögonbrynen men Rhea visste att det inte var ovanligt när man besöker en advokat i ett ärende som kan vara känsligt.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

Ett fall för Rosenbaum

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

311

Förlag

Språk