Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Nattsmycken

Typ
diktsamlingar
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
baksidestext:
I denna bok – författarens sjätte – suddar Henrik Jansson ut gränserna mellan lyrik och prosa. Läsaren leds in i en labyrint "där sorgens öga genomlyser", men där livet ändå segrar, "får sin skärpa just av närheten till sorgen".
Originalspråk
Textutdrag
(inte längre rädd)

Det osynliga i mig är det vackra, jag erkänner det tyst och stolt, kräver att bli förstådd utan att öppna handen. Har sett ett löv, det som alla sett, och återvänder till trädet. Nästan som om jag ingenting annat hade att erkänna, endast det mjuka gröna i min hand, och världen går vidare, vinden, fylld av tusentals nya, hemlighetsfulla. I dem står allt skrivet, allt det som inte ryms i någon existerande tid: små ärr på min hud, födelsemärken, sådana som varje människa bär på. Morgondagen doftar regn, höst, jag tror den blir väldig.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
120
Förlag
Språk