Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Svarta korpar över Villette

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Book cover
Book cover
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Det är oktober 2008 och kaos råder i världsekonomin. På en isländsk bank i Luxemburg störtar en sekreterare mot sin död i ett hisschakt. Samtidigt vänder sig uppretade belgiska småsparare till Martine Poirot och kräver en utredning om den isländska bank som försnillat deras sparpengar. I en fiskeby på Island, gräver Martines man, historikern Thomas, i en gammal historia om svek, hat och hämnd. (förlagets presentation)
I stor stil. Svarta korpar över Villette är DN:s Europakorrespondent Ingrid Hedströms femte detektivroman efter debuten med Lärarinnan i Villette (2008). Precis som tidigare står undersökningsdomaren Martine Poirot mitt i en komplicerad och intrikat historia som utspelas i den fiktiva belgiska staden Villette 2009. Ursprunget är den isländska bankkraschen 2008. Vid en isländsk bank i Luxemburg omkommer en kvinna mystiskt. Kopplingar finns till Island, dess bankväsende och den belgiska modevärlden. Med konstruktiv fantasi väver Hedström samman finansvärldens kriminella handlingar med Poirots privatliv till en oupphörligen spänningsladdad, häxdansliknande berättelse där ovissheten är lika stor som rik på överraskningar. Det finns en underbart logisk skärpa i förvecklingarna, som gör trovärdigheten stor även när författaren närmar sig de medvetna överdrifternas gränser. Person- och miljöskildringen är nyansrik och förenar sig väl med handlingens kaosartade utveckling till en hela tiden alltmer attraherande läsning.
Pocketutgåva. Svarta korpar över Villette, den sjätte boken om undersökningsdomaren Martine Poirot, handlar om girighet och fartblindhet i den isländska bankkraschens spår och om en hämnare som inte skyr några medel för att tillfredsställa sitt revanschbegär.
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
352
Förlag
Språk