Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Torpeden

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Kriminalkommissarie Joakim Hill och hans kollegor vid Helsingborgspolisen står inför ett antal ouppklarade mord. Mördaren verkar vara proffs och lämnar inga ledtrådar, men vill samtidigt förse sitt arbete med en signatur. Så offren är ”taggade” med en liten lapp fastbunden i stortån. På lappen finns en gåtfull bild – en svallvåg med fem svarta pricka under. Gruppchef Stefan Ryd vid Helsingborgstullen har samtidigt börjat lägga märke till en speciell resande i den strida strömmen på och av färjorna mellan Helsingborg och Helsingør. Hon är en utmanande vacker tjej i 25-årsåldern som passerat förbi honom ett flertal gånger. Men hur ska han kunna närma sig henne – eller en kunna få reda på vad hon heter? Och kan det vara lämpligt? Är det inte något misstänkt med henne? Och i synnerhet med den dyra Mercedes hon en dag kommer körande i?
Joakim Hills tankar är samtidigt inriktade mot något helt annat och omstörtande. Den etablerade ungkarlen ska gifta sig. Men han vet inte att han fått en fiende, och att denne just lagt ett kontrakt på hans liv. Och att kontraktet gått till en professionell hitman, en lokal torped. Känd för sin skicklighet . en som aldrig misslyckats hittills …

Bodil Mårtenssons tredje roman om kriminalkommissarie Joakim Hill och hans kollegor vid polisen och tullen i Helsingborg är en tät, erotiskt och psykologiskt laddad thriller, vars trådar flätas samman mot en andlöst spännande upplösning. (Baksidestext)

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

Den där lilla kattungsformade lappen av plastade grovpapp, som suttit knuten kring likets stortå, hade utan tvivel varit ett slags meddelande.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

261

Förlag

Språk