Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jag är kvar hos er

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Du läste kortet. Förundrad gömde du det bland övriga minnen av mig. Det var det sista jag skrev, Hanna, och du ska veta att orden, som själva är nästan ingenting, gömmer hela den sanna världen, den som vi alltid har anat bortom våra skrattande lekar och inuti vårt lekande allvar och om kring vår allvarliga vänskap.
En dag långt bort i tiden ska du ta fram kortet igen, Hanna. Ta fram det, läsa och upptäcka vad orden gömmer. Det ska dröja länge till dess men det är ingen brådska. Jag är kvar hos dig så länge du vill, och väntar samtidigt långt där borta. Att nära intill dig är det samma som fjärran långt borta kan inte förklaras med hjälp av tid eller rum, men den dag då du förstår orden kommer du även att förstå den förklaring de rymmer.
En oförglömlig roman om Anna, 15 år, som vet att hon snart ska dö. Peter Pohl är en mästare på att berätta. Här ger han oss en läsupplevelse som går rakt in i hjärtat. (Baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Solen som värmde mot skinnet och vinden som svalkade så försiktigt. Vi två som blundande satt sida vid sida, med skolhusets vägg som ryggstöd. Vi gick i åttan, sommarlovet var nära. Vi längtade dit; värmen i maj månad lovade så mycket.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

245

Språk